Acasă > Bârfe > Curăţenie pe birou. Ziua a III-a

Curăţenie pe birou. Ziua a III-a

Astăzi dimineaţă m-am trezit în miros de levănţică. De la lenjeria de pat din dormitor. Că m-am împăcat cu nevasta. Sau ea s-a împăcat cu mine.  Sau mai bine zis m-a iertat. Nu ştiu cu ce-am greşit, dar important e că ea m-a iertat. De asta o iubesc. Câteodată.
În casă e o linişte de nu se aude nici musca. Chiar de-ar fi fost vreuna, sigur s-ar fi sinucis de la mirosul de levănţică. Încerc să profit de ocazie şi mă foiesc, mă întorc de pe-o parte pe alta, trag pătura pe ochi, poate, poate reuşesc să mai pişc vreo oră de somn. Ţi-ai găsit. Deşi sunt perfect lucid, pentru că nu am exagerat cu berea în ziua anterioară, vezica mea e de altă părere. E musai să mă duc la baie. Mă scurg din pat, iau târlicii în picioare, şi, pe drumul spre toaletă, îmi fac planul de bătaie pe ziua în curs.

Soacră-mea e plecată la ţară. Deci trebuie să am grijă de copii. Adică să am grijă să nu mă mai pârască mamei lor că le dau sticks-uri şi îi uit în faţa televizorului. Şi trebuie să mă apuc să desfac calculatoarele şi să aspir praful de prin ele. Şi să curăţ toate urmele de degete de pe monitoare. Şi să şterg de praf toate minunile de pe, de lângă şi dedesubtul biroului. Şi biroul. Deja am obosit numai gândindu-mă la ce am de făcut. Halal concediu.
Rezolv problema cu suprapresiunea, mă uit la robinetul de apă rece, mă hotărăsc că e prea dimineaţă pentru spălatul pe ochi şi mă îndrept către bucătărie. De cum deschid uşa mi se arată un semn. Semn bun. Cred că la fel ca mine s-au simţit şi magii ăia trei când au văzut steluţa. Ce semn? Pe masa de la bucătărie nu găsesc niciun bilet. Deci, e de bine. Pun de cafea. Pun şi cafea în cafea. Aşa, un pic, numai cât să-i dea gust. Zahăr nu pun. Că, cică, consumul excesiv dăunează grav sănătăţii. Dar nu de asta nu pun eu zahăr în cafea. Am motivele mele. O să vă povestesc altădată.
Fierbe cafeaua, dă în clocot, da’ nu-i merge. Mă prind la timp şi o iau de pe foc. Alt semn bun. Nici nu mai ţin minte când am reuşit ultima dată să-mi fac cafea fără să colorez aragazul. Pun cafeaua într-o ceaşcă, aprind o ţigare şi sorb cu nesaţ. Din cafea, ‘r-ar mama ei a dracu’. Că frige. Semn rău. Nu apuc să-mi liniştesc limba că sună telefonul. Ăla mic şi mobil.  Numai că era în sufragerie, se ataşase atât de mult de încărcătorul pe care nu-l mai văzuse de o lună, încât a trebuit să duc o muncă de convingere nemaipomenită să mă urmeze la bucătărie, să pot vorbi şi fuma în acelaşi timp. Apăs pe butonul ăla verde din stânga şi zic: “Da?”. Atât mi-a trebuit. Cum poate să imite telefonul ăsta vocea nevestii, mai rar. Reproduc monologul telefonului, textual (ce artist, dom’le, telefonul ăsta, noroc că îl ţin aproape. Sigur se angaja la Bulandra, dacă îl lăsam slobod):
“Nu ţi-ar fi ruşine să-ţi fie. Eu mă chinui, muncesc ca o sclavă, fac mâncare să crapi în tine, îţi spăl hainele, ţi le calc, îţi cresc copiii, fac lecţii cu ei, fac curăţenie în casă, bat covoare, mă zbat ca totul să iasă bine şi tu? Mă faci de băcănie. Nu puteai să ai şi tu apucături de-alea normale şi să te uiţi pe pagini cu gagici pe internet? Nu. Domnu’ s-a apucat să scrie pe blog. Şi ce subiect şi-a găsit? Să povestească despre faptul că ce harnic e el şi ce scorpie e nevastă-sa de-l ceartă când mai iese la câte o bere cu băieţii. M-am săturat.”
Şi mi-a trîntit telefonul în nas. Ştiu că sunteţi cârcotaşi şi o să comentaţi că nu are cum să-ţi trântească cineva telefonul mobil în nas. N-o cunoaşteţi pe nevastă-mea. Are un aşa talent la apăsatul butonului roşu de pe telefonul mobil de n-aţi mai văzut. Parcă simţi cum icneşte furca telefonului sub greutatea şi impulsul microreceptorului. Şi ţi se face milă instantaneu de galena care sare la 3 metri de aparat.
În momentul de faţă am două posibilităţi:
1. Să scriu numai lucruri frumoase, cu fluturaşi, flori şi cuvinte drăgăstoase la adresa nevestii pe blog şi
2. Să fac o clonă la blogul ăsta, în care să scriu numai lucruri frumoase, cu fluturaşi, flori şi cuvinte drăgăstoase la adresa nevestii, iar la acesarea blgoului de pe IP-ul nevestii de la servicu, un script PHP micuţ să redirecţioneze consoarta pe blogul clonă.
Având în vedere că scula de pe care programez programe, adică PC-ul număru’ 1, e indisponibil din cauză de neconectivitate cu reţeaua de doi-douăzeci şi varianta 1 e împotriva convingerilor mele religioase (vezi porunca a noua) am ales o variantă temporară. Adică am dat ban la IP-ul nevestii de la serviciu. Dacă e să se plângă că nu poate să intre pe blogul meu, am să dau vina pe aitistul rău de la serviciul ei. Care aitist îmi e dator de când cu nota aia de plată. Vede el cum scoate cămaşa.
Rezolvând şi problema asta, termin cafeaua, care între timp s-a răcit şi dau să mă apuc de treabă. Doar dau. Că aud voci pe scară. Voci care seamă teribil cu vocile celor doi terorişti care vieţuiesc în camera alăturată. Mă uit la ceas. E 13:15. Cum naiba trece timpul ăsta aşa repede, că la servicu pe la ora asta era doar 9:00. Al dracu’ Einstein.
Intră şcolarii în casă, duc muncă de lămurire că trebuie să se schimbe de uniformă, că acasă nu-i armată, pregătesc prânzul, felul I supă cu găluşte, felul II piure de cartofi cu friptură de pui, aranjez corespunzător lingura şi cuţitul în dreapta, furculiţa în stânga, invit stimaţii la masă, plec la un tutun pe balcon, mă întorc, farfuriile goale, prin metode nu prea ortodoxe aflu că s-au dus negocieri la sânge despre împărţirea prăzii, adică fecioru’ a mâncat ambele farfurii de supă şi aia mică a ras tot ce înseamnă pui şi cartofi. Mă declar mulţumit de mine şi îi trimit la lecţii.
Următoarele 3 ore le-am petrecut citind instrucţiunile tipărite cu Arial de 8 puncte de pe bidonaşele, sticluţele şi pulverizatoarele din baie. Ca să aflu soluţia cea mai potrivită pentru ceea ce trebuia să fac. Am rămas nelămurit. Nici măcar nu mai pot să scriu, că s-a întors nevasta de la serviciu şi se uită la mine cam dubios. Cred că s-a certat cu aitistul. Vă povestesc mâine, în cazul în care scap întreg.

 1. 1 octombrie 2009 la 23:45 | #1

  @slvc
  pofta buna!

 2. 1 octombrie 2009 la 23:46 | #2

  Intr-o zi, la usa unei batrane, suna un domn elegant imbracat cu un aspirator in mana. -As dori sa va prezint cel mai performant aspirator…, iar in acelasi moment arunca pe covorul din holul casei o cantitate considerabila de balegar,explicand… -Daca acest aspirator nu va curata TOT, promit ca restul il voi manca! Batrana, dupa ce asculta toata povestea, ii raspunde: -Atunci sper sa ai pofta, ca nu am curent de azi-dimineata!

 3. slvc
  1 octombrie 2009 la 23:54 | #3

  @yo
  fată, mai încet, că era să mă-nec, că mi-am pus mâncarea pe laptop şi citesc cu gura plină! big grin

 4. Florian
  2 octombrie 2009 la 00:37 | #4

  rolling on the floor rolling on the floor rolling on the floor rolling on the floor rolling on the floor
  Vă mulţumesc pentru seara excelentă, fetelor. Bine, nu chiar toată a fost excelentă, că m-am mai uitat şi la televizor. Dar cât am stat cu voi, urmărindu-vă cât sunteţi de zăpăcite, aţi reuşit să îmi ştergeţi tot sictirul.
  Vă pup pe toate trei unde vreţi voi, zăpăcitelor.

 5. 2 octombrie 2009 la 08:56 | #5

  Ati vazut prea bine ca la consultatii
  Doctorii te-ntreaba despre emanatii.
  Vor sa stie totul: abundenta, faze,
  Unii le zic “vanturi”, altii le zic “gaze”.
  Dar sa nu va mire daca medicina
  Studiaza astazi foarte mult “basina”.
  Fiindca, biologic, pentru toti e clar,
  A basi e un lucru foarte necesar.
  Toata lumea bese, asta-o axioma
  Nu intereseaza sunet sau aroma.
  In privinta asta toti suntem la fel
  Floarea nobilimii, preoti, printi, printese,
  Papa de la Roma bese si iar bese.
  Ins-o chestiune trebuie-nteleasa
  Fiecare bese dar la el acasa!
  Fara martori merge, tare sau incet,
  Nimeni nu-ti dicteaza sa te besi discret
  Vrei rafale scurte sau prelungi sa sune
  Treaba ta, esti liber, poti sa faci si spume!
  Si chiar daca nimeni nu-ti sta imprejur,
  Poti sa besi in lege, pana pici in fund.
  Eticheta cere, insa, sa fii pudic
  Bunul simt pretinde sa nu besi in public.
  Ce-ar fi, bunaoara, s-auzi pe cutare
  C-a basit in public doamna nu-stiu-care
  Sau ca domnisoara, profesoara X,
  S-a basit in clasa, ieri la 9 fix?
  Cum ar fi privite, sau calificate,
  Ar mai fi prestigiu, autoritate?
  Cine le-ar mai crede fiinte gratioase?
  Ar fi socotite niste basinoase.
  Dar ma-ntorc acuma iar la medicina
  Sa-ti risti sanatatea pentru o basina?
  Sa n-o lasi sa iasa daca esti in public,
  Fiindca eticheta cere sa fii pudic?
  In privinta asta sunt pareri mai multe,
  Cine-ar sta pe toate sa le mai asculte?
  Astfel, dupa unii poti sa besi oricat
  Dar sa stii la vreme sa le strangi de gat.
  Poti sa fii acelasi om cu demnitate
  De le dai tacut drumu-n libertate
  Asta-I o parere, una dintr-o mie
  Dar morala spune ca-i ipocrizie
  Ce deosebire intre om si cal
  Ar mai fi atuncea sub aspect moral?
  Cand te-arati in lume demn, gras si frumos
  Si-n realitate esti un basinos?
  Cati nu sunt din astia care bas de zor,
  Parca stii vreodata ce-i la curul lor?
  Dar ramane lege ca e indecent
  Sa slobozi la gaze pe esapament.
  Fie, cu morala nu te poti certa
  Dar mai vine gazul fara voia ta.
  Suiera si geme, cu prelung ecou
  Iar tu ai nesansa sa fii la birou.
  In astfel de cazuri, spune, ce te faci?
  Sa recurgi la scuze sau sa te prefaci?
  Din experienta eu ca spun cinstit
  Ca nicicand in viata nu am indraznit
  Sa recurg la scuze, ar fi fost mai rau
  Sa roseasca lumea toata-n jurul meu.
  Am tarsit un scaun, am facut ceva,
  Ca sa nu se creada c-am basit cumva.
  Si oricat s-ar spune ca sunt ipocrit
  S-au facut si altii ca n-au auzit.
  Chiar si-ndragostitii cand admira luna,
  Cu sau fara voie, scapa cate una
  Dar cu-o tuse seaca, bine regizata
  Sau cu-o melodie mai pe nas cantata
  Fac sa se ascunda tot, a poezie,
  Chiar si nedorita, scurta galagie
  Ce-a trecut prin mate si s-a dus in vant
  Si care ne-ncurca viata pe pamant.
  Dar astfel de cazuri cand ipocrizia
  E asociata chiar cu poezia,
  Crime moralistii nostri le socot.
  Caci morala-si baga nasul peste tot.
  In final, tot omul se intreaba trist:
  Sa asculti de medic sau de moralist?

 6. slvc
  2 octombrie 2009 la 09:09 | #6

  @yeonsaeng: Mâncaşi fasole, fată? De-aia nu găseam eu boabe, pentru Flo… rolling on the floor

 7. 2 octombrie 2009 la 09:30 | #7

  @slvc
  laughing nu m-am indurat fata sa ma bag la ele.

 8. 2 octombrie 2009 la 09:37 | #8

  - Iubitule, de ce alergi mereu la fereastra de cite ori incep sa cant?
  - Ca sa vada vecinii ca nu te bat.

 9. 2 octombrie 2009 la 09:40 | #9

  gata.mai pun unul si ma linistesclaughing

  In autobuz, Alabama. Se rascoala negrii, ca vor sa stea si ei in fata, sa mai stea si albii in spate. Incepe scandal, tipete, paruiala, pana se enerveaza soferul.
  -Ba, ia gata cu galagia! Ete smecheria dracului, la mine in autobuz v-ati gasit… Ba pe mine nu ma intereseaza, pentru mine sunteti toti ALBASTRII. Acum toata lumea la locurile lor: albastru deschis in fata, albastru inchis in spate!

Pagina cu comentarii
 1. Nici un trackbacks momentan.